Direct naar de inhoud

Vaste activiteiten

Je vindt hier een overzicht van alle vaste activiteiten.

Jonge Humanisten Groningen

Zit je met zingevingsvragen? Ben je filosofisch geïnteresseerd? Lijkt het je fijn om met anderen een gesprek te voeren met diepgang? Ben je op zoek naar gezelligheid? Wil je samen leuke dingen doen? Luidt je antwoord op één of meer van deze vragen ja? Dan nodigen we je graag uit in onze humanistische jongerengroep. Onze groep is de jongerenafdeling van het Humanistisch Verbond Groningen en Ommelanden: Jonge Humanisten Groningen: mensen tussen de achttien en veertig jaar oud met interesse in het humanisme.

Meer over Jong HV Groningen.

Eten met gespreksstof

Ongeveer om de zes weken is er een ontmoeting voor eters en praters in het Humanistisch Centrum. Eén of meer deelnemers bereiden de maaltijd voor, de anderen betalen 6 euro. Iedereen is welkom. De gespreksstof wordt gekozen uit onderwerpen die deelnemers te berde brengen. Altijd gezellig, altijd interessant. Liefhebbers kunnen vanaf 15.00 uur meehelpen met koken. Op aanvraag wordt er ook vegetarisch gekookt.
Kees Stada

tel. 0598 32 07 06

e-mail: [email protected] 

Wandelingen

Maandelijks met geestverwanten wandelen in een natuurgebied in Groningen of Drenthe.Het tempo is aangepast aan de mensen die minder goed ter been zijn.

Coördinatie en informatie: Pieter en Marijke Hofman,  tel. 0592 343 595

Gespreksgroep Heggespraak

De gespreksgroep Heggespraak is een samenwerking tussen Remonstranten, Vrijzinnig Hervormden en Humanisten.
Coördinator: Joop Hippe,  tel. 0592-407175

Discussiegroep HUMANISME NU

De discussiegroep Humanisme Nu bestaat ongeveer 15 jaar.

Zij komt om de twee maanden bijeen op de woensdagavond,

van 19.45 (inloop 19:30) tot ongeveer 22.00 uur in het Humanistisch Centrum,

W.A. Scholtenstraat 2, 9712 KW Groningen.

In de groep discussieert men over actuele maatschappelijke en politieke ontwikkelingen, filosofische onderwerpen en interessante boeken. Recent aan de orde gekomen onderwerpen zijn ‘samenwerking tussen mensen’, ‘de multiculturele samenleving’, ‘het streven naar de volmaakte mens’, ‘mensenrechten’, ‘problemen van politieke verkiezingen’, ‘neoliberalisme’, ‘(zen)boeddhisme’ en ‘zin en zingeving’. De te bespreken onderwerpen worden door de leden aangedragen. Meestal verzamelt één van de leden informatie over het onderwerp en verstuurt deze aan de leden toe ter voorbereiding op de discussie.

Wil je eens een bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact op met Marinus van Dijk. Hij zorgt er dan voor dat je de aankondiging en de stukken voor de eerstvolgende bijeenkomst toegestuurd krijgt.

Informatie en contact: Marinus van Dijk

telefoon: 050-3015226,

e-mail: [email protected]

Literatuurgroep

Ongeveer vijf keer per jaar bespreken de deelnemers tijdens een huiskamerbijeenkomst een literair boek dat zij van tevoren gelezen hebben.

Coördinator: Hinke Beukema

telefoon: 0595-442271,
e-mail: [email protected]

Meer lezen over Humanistisch Verbond Groningen?

Bekijk de hoofdpagina van Humanistisch Verbond Groningen.

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

Meld mij ook aan voor de landelijke nieuwsbrief